Crónica de la noche Punk. XIV Festes Alternatives del Raval
29 juliol, 2016
Comunicado de la Red Tras la Manta
30 juliol, 2016

Crònica de la Miscel.lània a la Pça Emili Vendrell. XIV Festes Alternatives del Raval

29 juliol, 2016
 

Aquest any celebrem el XIV any de les festes alternatives del Raval, o millor dit del Barri Xino (100%). Com sempre aquest esdeveniment està ple d’activitats per a tots els públics i per tot Barcelona Volem des de el Xino donar a conèixer el nostre barri i també les nostres inquietuds i els nostres problemes però des de la vessant lúdica, festiva i alegre per passar bones estones entre tots.

El barri es clau en la vida de les persones i pensem que quan més contacte tinguem i més ens coneixem serà l’inici de poder fer coses conjuntament. Des de el Xino volem donar a conèixer la nostra realitat, no es un barri perillós com diuen alguns mitjans, viu gent normal com a tot arreu i no volem que ens expulsin per que els turistes estiguin més còmodes. En la convivència entre les dues parts està la nostra finalitat. Però que ningú oblidi que es un barri que per tradició es reivindicatiu i que lluitarem per que el Xino sigui un espai alternatiu i en defensa dels nostres drets.

Després de la rua del dijous (itinerància ravala’t), amb el pregó a l’Agora Juan Andrés, de la nit punkera de la plaça Jean Genet, dels jocs infantils, de la Ruta Llibertària, la fideuà, concerts i altres activitats, diumenge 17 de juliol va arribar les activitats durant tot el dia a la plaça Emili Vendrell. Primer va actuar Rosa Sánchez, reconeguda cantautora que va animar als assistents ràpidament. A continuació vam tenir la veu de MAI-T Cortés, una altra cantautora. Més tard el grup de Teatre sobre la Marcha ens va animar amb les seves interpretacions en el relat “La culpa es de los pobres” que va donar lloc a un debat amb la intervenció d’alguns dels assistents.

A la plaça hi havia paradetes per veure, de còctels, de venda de samarretes (100% Barrio Chino) i de vermuts. A l’hora de dinar molta gent va tastar la fideuà i va petar la xerrada amb els companys i amics, envoltats de pancartes amb els lemes “Stop deshaucios Raval”, “Prou impunitat, prou brutalitat” contra la repressió, “Salvem Can 60” i “Els guanys de les festes són per l’autogestió”, per si de cas algú s’havia oblidat.

A les 16 hores vam retornar a les activitats amb una de les actuacions més esperades i que va concentrar més públic, el grup Les Carpantes amb el seu “Subversió flamenca”, on van poder escoltar algunes de les cançons del Cabrero. Raúl a la guitarra, Merche a la veu i una bailaora que va taconejar a ritme de fandangos i buleries ens va fer aixecar els peus i les mans enlaire.

A partir de les 18 hores i durant més de dues hores van passar per l’escenari diversos cantautors, artistes de carrer, que amb estils diferents, flamenc, folk i rock van posar el punt i final a una jornada on tothom va gaudir de música, amics, beguda i molt bon rotllo. Esperem repetir l’any vinent.

Comments are closed.