Comptes provisionals de les XV Festes Alternatives del Raval
27 juliol, 2017
Obrirem durant l’Agost
29 juliol, 2017

Crònica de Contrabanda FM a les XV Festes Alternatives del Raval

29 juliol, 2017
 

Un any més, i ja era el 14é dels 15 que porten les Festes, un grapat de contrabandistes vam creuar la Rambla per participar i emetre la jornada central de dissabte.
En tots aquests anys de Festes, hem fet ràdio des de la Rambla del Raval, la Plaça Castella, l’espai del carrer Valldonzella, la plaça de les Voltes d’en Cirés i els darrers temps des de la plaça Jean Genet (el nomenclator ravalenc està ple de particularitats). Aquest any tocava un lloc diferent: l’Agora Juan Andrés Benitez. Tot i no ser el primer cop que emetíem des d’allà, fer-ho per Festes era una novetat respecte a altres localitzacions “més oficials”. L’Agora és un espai-oasis autogestionat amb una vida que dura tot l’any i això es nota.
Seguint la tònica de dificultats tècniques i logística complicada inherent a la realitat contrabandista, vam començar amb retràs l’emissió que va permetre, de nou, que el que passava a les Festes es pogués escoltar des de la radio, i per tant des de qualsevol punt del món. La diàspora ravalenca té assegurada connectar amb el seu barri un cop a l’any sigui on sigui.
Un any més, vam tenir la sort de xerrar i escoltar diferents lluites que mostren com el barri (i més enllà d’ell) és resistent. Pels micros de la nostra unitat mòbil van passar membres de la Comissió de Festes (incombustible Iñaki, impagables impulsores de la Ruta Llibertaria i imprescindible equip de cuina entre d’altres), Masala, Salvem les Drassanes, Solidaritat Rebel, el Comité de Unidad Campesina de Guatemala i altres col·lectius solidaris amb les lluites de Llatinoamerica. Una sort i un honor reunir a tant glamour i potencial resistent.
Entre mig i després vam poder gaudir de les sardines de la Barceloneta, la fantàstica paella i la companyia de veïnes del barri i companyes de lluites que donen sentit a les festes més autèntiques de Ciutat Vella.
Fins l’any que ve, salut i contrabando al Raval que resisteix.

Comments are closed.