Comunicat del centre social Can Vies (en castellano más abajo)

Dissabte 31/05/2014. Reconstruim Can Vies + Manifestacio
29 maig, 2014
Can Vies: parlen les víctimes de la brutalitat policial
1 juny, 2014

Comunicat del centre social Can Vies (en castellano más abajo)

30 maig, 2014
 

Davant dels tres últims dies de mobilitzacions, de repressió policial i de diverses informacions aparegudes als mitjans les ultimes hores, Can Vies vol deixar clars els següents punts:

– Sempre hem apostat per construir un model diferent, és el que hem fet al llarg de 17 anys a un edifici que l’Ajuntament està tirant a terra.

– Els esdeveniments que s’estan succeint van més enllà del mateix desallotjament, i són una mostra de rebuig a tots els atacs que estem patint per part del govern i el poder.

– Les manifestacions convocades per Can Vies són expressions reivindicatives que l’actuació policial està convertint en fenòmens de violència. Condemnem enèrgicament el desplegament i actuació policial: les detencions arbitràries, les pallisses i cops, les carregues, intimidacions, identificacions i més violències que estem patint al barri.

– Demanar obrir negociacions mentre segueix l’enderroc de l’edifici -avui han tirat a terra l’emblemàtic torreó- és d’un cinisme infinit.

– En aquest sentit, recordem les exigències que l’Assemblea del Barri de Sants (ABS) va fer publiques ahir i segueixen vigents:

1) Dimissió del regidor del districte, Jordi Martí, i l’alcalde, Xavier Trias.

2) Paralització immediata de l’enderroc

3) Alliberament sense cap tipus de càrrec de totes les detingudes

4) Que s’aturi el desplegament policial que està militaritzant el barri

5) Paralització de tots els desnonaments de qualsevol tipus i la retirada dels processos de desallotjament de la resta de Centres Socials Okupats en perill.

Volem remarcar que hi ha hagut més de 100 ferits a causa de la brutalitat policial, i que s’han obert uns 40 processos penals. Això no quedarà així, no tenim por perquè amb el desallotjament i enderroc del CSA Can Vies han fet vessar el got de la ràbia per tanta injustícia social.

Dit això, recordem la convocatòria feta per a reconstruir l’edifici de Can Vies el proper dissabte. Si tanta bona voluntat té l’Ajuntament, ho torna a tenir molt fàcil: que ens deixí tornar a construir en pau el que ells han destruït amb la violència.

Ens veiem a les cassolades d’avui i divendres i dissabte durant tot el dia. Estigueu atentes a les diferents convocatòries.

Construïm l’alternativa, defensem els barris!

En castellano

Ante los tres últimos días de movilizaciones , de represión policial y de diversas informaciones aparecidas en los medios las ultimas horas , Can Vies quiere dejar claros los siguientes puntos :

– Siempre hemos apostado por construir un modelo diferente , es lo que hemos hecho a lo largo de 17 años en un edificio que el Ayuntamiento está derribando .

– Los acontecimientos que se están sucediendo van más allá del propio desalojo , y son una muestra de rechazo a todos los ataques que estamos sufriendo por parte del gobierno y el poder .

– Las manifestaciones convocadas por Can Vies son expresiones reivindicativas que la actuación policial está convirtiendo en fenómenos de violencia . Condenamos enérgicamente el despliegue y actuación policial : las detenciones arbitrarias , las palizas y golpes , las cargas , intimidaciones , identificaciones y más violencias que estamos sufriendo en el barrio .

– Pedir abrir negociaciones mientras sigue el derribo del edificio- hoy han derribado el emblemático torreón – es de un cinismo infinito .

– En este sentido , recordamos las exigencias que la Asamblea del Barrio de Sants ( ABS ) hizo públicas ayer y siguen vigentes :

1) Dimisión del concejal del distrito , Jordi Martí , y el alcalde , Xavier Trias

2) Paralización inmediata del derribo

3) Liberación sin ningún tipo de cargo de todas las detenidas

4) Que se detenga el despliegue policial que está militarizando el barrio

5) Paralización de todos los desahucios de cualquier tipo y la retirada de los procesos de desalojo del resto de Centros Sociales Okupados en peligro .

Queremos remarcar que ha habido más de 100 heridos a causa de la brutalidad policial , y que se han abierto unos 40 procesos penales . Esto no quedará así , no tenemos miedo porque con el desalojo y derribo del CSA Can Vies han colmado el vaso de la rabia por tanta injusticia social .

Dicho esto , recordamos la convocatoria hecha para reconstruir el edificio de Can Vies el próximo sábado. Si tanta buena voluntad tiene el Ayuntamiento, lo vuelve a tener muy fácil : que nos dejé volver a construir en paz lo que ellos han destruido con la violencia .

Nos vemos en las caceroladas de hoy y el viernes y sábado durante todo el día . Estad atentos a las diferentes convocatorias .

Construimos la alternativa , defendamos barrios !

Comments are closed.