La huelga de la Canadiense (Toni Alvaro)
5 febrer, 2019
Concentració en judici contra Desokupa
8 febrer, 2019

Comunicat de la Plataforma CAP Raval Nord Digne

8 febrer, 2019
 

Qui i quins interessos condicionaran la decisió sobre la capella de la Misericòrdia?   +Info

Estem a la recta final. El ple de l’Ajuntament de divendres 22 haurà de votar la proposta de la plataforma veïnal per tal que se li retiri al MACBA l’església de la Misericòrdia i destinar-la a la construcció del C.A.P. RAVAL NORD.
Han calgut 6.500 signatures recollides per portar aquesta petició al plenari de l’ajuntament, però el tràmit jurídic pot veure’s aturat abans. Per a que la rescissió de la cessió a favor del MACBA de l’església de la Misericòrdia arribi al ple, abans els partits han de votar “sí”, dins la Comissió d’Economia del proper dimarts 12 de febrer. I sembla que alguns no volen ni que s’arribi a discutir.

Moltes coses han passat des que va sortir a la llum pública el conflicte per iniciativa de les veïnes i les treballadores del C.A.P. RAVAL NORD, obrint el debat sobre la necessitat urgent d’un nou equipament. Després d’haver estudiat totes les possibilitats, els tècnics del CatSalut afirmaven i, entenem que segueixen afirmant, que l’única possible ubicació segueix sent la Capella de la Misericòrdia.

Les raons estan sobre la taula. El fals debat entre salut i cultura, com pretén el MACBA, és en realitat un debat entre un nou equipament pel C.A.P. i l’ampliació del MACBA, concedida per l’anterior ajuntament.

Nosaltres seguim entenent que l’única opció viable és l’antiga capella i ens basem en els expedients tècnics dels responsables del CatSalut. La raó per fer un nou conveni amb l’Ajuntament, perquè l’ampliació del MACBA es faci en un altre lloc, és l’única possibilitat; llevat que es posi en qüestió la capacitat i la independència dels responsables del CatSalut.

El MACBA i tots els interessos que li donen suport no ha parat d’insistir que prioritza la salut de les veïnes del Raval però, defensa que la capella és seva i de ningú més i que cap raó li farà canviar. Fins i tot s’atreveixen a afirmar que els que defensem el contrari estem en contra de la cultura, de la salut i/o estem manipulats i utilitzats per qui sap qui.

Ens acusen de generar un conflicte que ha derivat en dos bàndols irreconciliables i ho fan, sobretot, els que no posen sobre la taula cap opció viable de manera urgent i acceptable . Si el C.A.P. va a la capella, perquè és l’ única possible, i el MACBA, en un altre lloc pel qual s’han presentat altres opcions bastant raonables, tindríem C.A.P, i MACBA alhora i sense cap problema. Però, si els que discrepen de l’informe dels tècnics del Catsalut, afirmant que sí hi ha una altra opció, entenem que el MACBA tindrà la seva ampliació i el nou CAP quedarà postergat fins qui sap quan.

Ara, la realitat és que els grups municipals són els que decideixen i tot indica que és possible que comparteixin les raons del bloc del MACBA. Per les reunions que hem tingut i els posicionaments públics se sap que BCN a Comú i la CUP estan a favor de l’opció que la Misericòrdia sigui per al C.A.P. i l’ampliació del MACBA es faci en un altre lloc. El mateix desitgem la Plataforma.

ERC, que en el seu dia es va congratular per la decisió de CatSalut, segueix mantenint que l’únic espai possible on construir el nou C.A.P. és a la Misericòrdia?

Respecte PDeCAT, Ciutadans, PP i PSC fins ara afirmaven que no podien emetre cap posicionament perquè estaven pendents d’obtenir més informació i, absolutament tots, responsabilitzen a l’actual govern del conflicte.

Les més de 6.500 veïnes que hem signat el manifest i les més de 500 signatures de treballadores de la cultura que han donat suport al manifest en suport al C.A.P. exigim a ERC que es defineixi clarament per quina és l’opció que defensa. La resta de partits, que actuïn en conseqüència. La gent del Raval i de la ciutat defendrem els nostres drets a la salut i a decidir sobre quines són les prioritats pel barri, i ho defensarem passant per sobre d’interessos partidaris i privats.

Comments are closed.