Comunicat davant l’acte d’homenatge dels sindicats de mossos d’esquadra als agents imputats #TotsSomFamiliars

Concert solidari amb Tekedasdondekieras a L’Astilla
26 abril, 2014
Actes 1 de Maig a Barcelona
29 abril, 2014

Comunicat davant l’acte d’homenatge dels sindicats de mossos d’esquadra als agents imputats #TotsSomFamiliars

28 abril, 2014
 
Els familiars i amics de les darreres víctimes mortes en actuacions dutes a terme per agents dels Mossos d’Esquadra volem manifestar la nostra profunda indignació, malestar i dolor davant la manifestació que tindrà lloc aquest dilluns 28 d’abril a Barcelona. Els sindicats policials SPC, SME-CCOO, CAT convoquen a aquest acte amb un comunicat indignant en el qual mostren el seu suport incondicional als agents implicats en les morts dels nostres familars: “Manifestarem la nostra dignitat” -asseguren- “perquè tots som Ciutat Vella, Sarrià, Salou, Vendrell…”. 
 Els mossos parlen de dignitat. De quina dignitat? Quina mena de dignitat pot investir una actuació que causa la mort d’una persona? Ens volen dir que les morts dels nostres familiars i amics van ser un acte digne? Entenem que vincular la seva dignitat amb Ciutat Vella, Sarrià, Salou i El Vendrell és una clara mostra de suport als Mossos implicats en les morts dels nostres familiars: Juan Andrés, mort a Ciutat Vella; Alfons, a Sarrià; Yassir, al Vendrell. Ells no ho diuen explícitament; nosaltres sí, perquè són les morts de ciutadans les que volen ocultar, i no els ho permetrem, perquè els recordarem sempre. 
De la mateixa manera, entenem que no és cap encert la mostra de corporativisme i d’impunitat de cara a les noves incorporacions al cos, ja que hi ha un risc més que evident de convertir el cos dels Mossos d’Esquadra en un “batalló de la mort”.
Considerem una falta de respecte absoluta que els sindicats SPC, SME-CCOO, CAT cridin a manifestar la dignitat i l’orgull del cos dels Mossos d’Esquadra després de les quatre morts dels nostres familiars, com si aquestes morts fossin quelcom a festejar, quelcom per sentir-se orgullosos, quelcom que pot ser associat al terme “dignitat”. Després del dol i del xoc que ha suposat la pèrdua dels nostres, no podem comprendre tanta manca d’empatia, d’autocrítica i d’humanitat, no podem ni volem entendre aquesta indigna defensa corporativa de funcionaris públics involucrats, i en algun cas imputats per la via penal, en l’homicidi de persones detingudes, al carrer o a comissaria. 
Per tot això, mostrem la nostra repulsa més enèrgica a aquests actes, i exigim als reponsables de les institucions catalanes, Generalitat i Conselleria d’Interior, que també els rebutgin, i instin als sindicats organitzadors que actes semblants no es tornin a produir. Perquè sense justícia no hi pot haver dignitat.
Signat
Familiars i amics de Yassir El Younoussi, 
el Grup de Suport Justícia x Yassir,Veïns i veïnes del barri del Raval Campanya Justícia Juan Andrés Benitez 
Aclariment final:  No tenim res en contra en la part de l’acte d’homenatge als agents morts en acte de servei; ben al contrari, atès que sabem el que significa perdre familiars, amics i companys,  volem fer arribar els nostres respectes als seus familiars.
+ info:rereguardaenmoviment@gmail.com

Comments are closed.