Ciutat Vella no està en venda: convocatòria conjunta dimecres dia 3 a tots el barris

Manifestació a la Barceloneta, articles i convocatóries
28 agost, 2014
La solidaritat amb la Barceloneta s’estén per Ciutat Vella
4 setembre, 2014

Ciutat Vella no està en venda: convocatòria conjunta dimecres dia 3 a tots el barris

1 setembre, 2014
 

Ciutat Vella no està en venda ‪#‎EfecteBarceloneta‬

DIMECRES 3 DE SETEMBRE A LES 20 H:
RAVAL Al gat de Rambla del Raval
GÒTIC A la Plaça del Pi
CASC ANTIC Al Forat de la Vergonya

DIJOUS A LES 22 BARCELONETA A la Repla
Associació de Veïns del Barri Gòtic · Assemblea de Barri del Gòtic
Associació de Veïns del Casc Antic · Assemblea de Barri del Raval

Davant les protestes que en les dues darreres setmanes està protagonitzant la Barceloneta per denunciar el fastig, no només pels apartaments turístics, sinó per la massificació turística del barri, la resta de barris de Ciutat Vella volem recolzar i unir-nos a aquesta mobilització. Les queixes de la gent del barri mariner no ens són alienes, donat que les polítiques dutes a terme en el Districte de Ciutat Vella des de fa anys, per aquest govern municipal i pels anteriors, han estat exclusivament destinades a l’enfortiment de la indústria turística, oblidant sempre les necessitats dels veïns i veïnes del centre.

En aquest sentit, l’enumeració de les suposades bondats econòmiques del turisme, oblida que, a més de ser un sector en el qual s’ha destruït ocupació en els últims anys, ha eliminat bona part del parc d’habitatges de Ciutat Vella, expulsant persones, afavorint la massificació turística i promovent economies especulatives. Només cal pensar que la immensa majoria dels 8 milions de turistes allotjats en hotels (dades de 2013), i el total de 27 milions de visites entre aquets, els creuers, apartaments i visitants d’un sol dia, es concentren aquí, en el centre de la ciutat, per imaginar el desequilibri insostenible al que ens sotmet la pressió turística als qui hi vivim. A tot això cal afegir la despesa econòmica que suposa la pressió turística sobre els serveis públics quan els beneficis acaben en el sector privat, majoritàriament a mans d’uns pocs.
El que avui posa de manifest la Barceloneta és un símptoma i un senyal d’alarma: que el límit de l’insuportable està cada vegada més a prop, i que només la ceguesa de les elits polítiques d’aquesta ciutat i els interessos privats, amb els quals tan ben s’entenen, es neguen a veure. El turisme no és, per tant, la nostra salvació, sinó l’abisme al que ens està abocant un model de ciutat que vol portar aquest projecte fins al límit i, per tant, a la destrucció de la nostra convivència i la nostra vida quotidiana.
Perquè no volem que aquest sigui el principi de la fi dels nostres barris, la lluita de la Barceloneta és la nostra lluita. Per això el proper dimecres 3 a tots els barris de Ciutat Vella ens manifestarem per frenar la mort de la convivència a la que la devastació turística ens està condemnant.

Comments are closed.