Carta oberta SOS Atenció primària. La situació és insostenible i ens va la vida (cat/cas)

Las que siempre están
10 maig, 2022
Presentació de la reedició en vinil del NO 92
11 maig, 2022

Carta oberta SOS Atenció primària. La situació és insostenible i ens va la vida (cat/cas)

10 maig, 2022
 

Quan repassem el que hem aconseguit al barri, a poc a poc, pas a pas i amb molt d’esforç. Apareix en un dels primers pensaments: la lluita per un CAP Nou al Raval Nord, com obtenim amb l’esforç de totes que se solucionés un problema de sempre, d’aquells que no hi ha qui ho resolgui, que no és urgent per a les administracions: salut de la gent del Raval i les condicions de treball de les treballadores de l’Atenció Primària.

Es van ampliar xarxes de suport mutu, es van activar lluites, desitjos, ens vam conèixer, ens vam escoltar. Algunes d’aquestes treballadores sempre ens han vingut a visitar, han donat suport a les lluites del barri amb generositat. Des de fa temps, tot són malestars, desil·lusions, contractes no renovats, més retallades, privatitzacions, pitjors condicions de treball i d’atenció.

Ens fa molt de mal que les companyes amb què tant hem lluitat, sentin una solitud, un cansament i un abandonament total per part de les institucions. Com a veïnes i companyes, volem que sàpiguen que hi som, també cansades, decebudes, però sense poder permetre que riguin de nosaltres. Només ens queda que pensar, parlar-nos i actuar per demostrar-nos i demostrar-los que la rebel·lia i la lluita per la justícia no desaparegui i que el mateix que guanyem el CAP, defensarem els nostres drets i els de la nostra gent davant tanta mentida,  i tant negoci brut. Al Raval  i a tot Barcelona.

Ens hi va la salut la física i la mental. Ens va la vida i no ens la prendran els que tenen de tot. Salut i lluita,

Carta abierta SOS Atenció primària. La situación es insostenible y nos va la vida

Cuando repasamos lo conseguido en el barrio, poco a poco, paso a paso y con mucho esfuerzo. Aparece en uno de los primeros pensamientos: la lucha por un CAP Nou al Raval Nord, como conseguimos con el esfuerzo de todas que se solucionase un problema de siempre, de esos que no hay quien lo resuelva, que no es urgente para las administraciones: la salud de la gente del Raval y las condiciones de trabajo de las trabajadoras de la Atenció Primària.

Se ampliaron redes de apoyo mutuo, se activaron luchas, deseos, nos conocimos, nos escuchamos. Algunas de esas trabajadoras siempre nos han venido a visitar, han apoyado las luchas del barrio con generosidad. Desde hace un tiempo, todo son malestares, desilusiones, contratos no renovados, más recortes, privatizaciones, peores condiciones de trabajo y de atención.

Nos duele mucho que las compañeras con las que tanto hemos luchado, sientan una soledad, un cansancio y un abandono total por parte de las instituciones. Como vecinas y compañeras, queremos que sepan que estamos ahí, también cansadas, decepcionadas però sin poder permitir que se rían de nosotros. Solo nos queda que pensar, hablarnos y actuar para demostrarnos y demostrarles que la rebeldía y la lucha por la justicia no desaparace y que lo mismo que ganamos el CAP, defenderemos nuestros derechos y los de nuestra gente ante tanta mentira, tanto paripé y tanto negocio sucio. En el Raval y en toda Barcelona.

Nos va la salud en ello la física y la mental. Nos va la vida y no nos la van a quitar los que tienen de todo. Salud y lucha,

Comments are closed.