Can Vies inicia una campanya per recollir 70.000 euros per la reconstrucció i les despeses legals

XII Festes Alternatives: El Raval no està en venda, està de festa
18 juny, 2014
Llibertat Leonard Peltier 26/6/2014
25 juny, 2014

Can Vies inicia una campanya per recollir 70.000 euros per la reconstrucció i les despeses legals

18 juny, 2014
 

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa la campanya de micromecenatge per reconstruir el centre social autogestionat Can Vies. L’assemblea de Can Vies i l’Assemblea de Barri de Sants volen recollir en quaranta dies els 70.000 euros necessaris per tornar a aixecar el centre social, així com per afrontar les despeses judicials derivades del desallotjament i de la setantena de detencions –dues d’elles encara empresonades– que es van produir al llarg d’una setmana de protestes al carrer.

En concret, 40.000 euros aniran destinats als materials d’obra que l’equip encarregat del projecte ha previst com a necessaris i imprescindibles. La resta del material i la mà d’obra s’aconseguirà a través de les aportacions voluntàries de gremis de professionals –fusteria, vidriers, electricitat, manobres– que al llarg de les últimes setmanes ja s’han posat en contacte amb Can Vies. Pel que fa a les despeses legals, han calculat que seran necessaris uns 30.000 euros.

En nom de Can Vies ha parlat Pau Guerra, qui ha fet especial menció a la quantitat de gent que s’ha interessat per l’actual procés i s’ha incorporat a les cinc comissions de treball que garantiran la reconstrucció: eines, gremis, projecte, finançament i dinamització. Ferran Aguiló ha parlat com a membre de l’Assemblea de Barri de Sants i ha advertit que les qualificacions urbanístiques dels solars no són perpètues i es poden modificar –tal i com va passar fa dècades amb el Vapor Vell o el parc de l’Espanya Industrial–, en referència al Pla General Metropolità que diu que el solar de Can Vies ha d’estar destinat a zona verda. Un portaveu de Rereguarda en Moviment ha afegit que, des d’aquesta entitat i des d’Alerta Solidària, faran acompanyament a totes les víctimes de la repressió policial durant la setmana de lluita posterior a l’intent frustrat de desallotjament de Can Vies, així com endegaran totes les denúncies i querelles necessàries perquè les “agressions i tortures” dels Mossos d’Esquara no quedin impunes. El músic Jordi Fortuny, de la companyia l’Elèctrica Dharma, també ha estat present durant la compareixença, com a mostra de suport al procés de reconstrucció.

Aquí teniu l’enllaç de la pàgina de Verkami on s’està fent la recollida d’aportacions per a la reconstrucció:

 

Comments are closed.