Campanya Per un CAP Nou Ja!

31 Aniversari del lokal, el 20/10 a l’Àgora Juan Andrés
31 agost, 2018
Trobada veïnal #peruncapdigneja dissabte 08/09 a la Plaça dels Àngels
6 setembre, 2018

Campanya Per un CAP Nou Ja!

31 agost, 2018
 

Signa el manifest com a persona

Signa el manifest com a col·lectiu i/o organització

Participa a la assemblea informativa

MANIFEST PER UN CAP NOU JA!

L’edifici que ocupa l’EAP Raval Nord es va reformar per convertir-lo en un centre d’atenció primària (CAP) el 1992 i des de llavors la població del barri no només ha augmentat sinó que ha canviat molt: en l’actualitat el 46% de la nostra població són persones migrades, ha disminuït la renda familiar i l’esperança de vida, han augmentat els embarassos en adolescents i la mortalitat prematura. El Raval és un dels barris que més envestides ha rebut a nivell econòmic, urbanístic, d’aplicació de polítiques i ordenances. Les veïnes i veïns del Raval sabem què és la gentrificació, l’expulsió i l’elitització dels nostres carrers. Sabem què són les retallades i com ens han anat afectant i ofegant com a veïns/es i com a treballadors/res. Tot per crear una ciutat aparador, una ciutat on la sanitat sembla que ha deixat de ser un dret fonamental. El Raval és un dels barris de Barcelona amb pitjors condicions de vida i amb una esperança de vida que cau fins 6 anys per sota dels barris més benestants de la ciutat.

El CAP Raval Nord dóna actualment servei a un barri d´alta complexitat sociodemogràfica, cultural i de salut. La població que hi viu té característiques que la fan especialment vulnerable: barreres idiomàtiques i culturals, solitud en gent gran afavorida per barreres arquitectòniques, ciutadans sense sostre…. Per tal de poder atendre dignament a aquesta població, s’ha augmentat progressivament el nombre de professionals de l’equip de Raval Nord. Les moltes necessitats que te la població requereix de més professionals que el centre actual no pot ubicar per manca d’espais.

L’edifici s’ha intentat adaptar a les noves necessitats, però encara te grans mancances. Per posar alguns exemples:

La porta d’accés al CAP no està adaptada, no compleix la normativa d’accessibilitat per a usuaris amb mobilitat reduïda.

Per les portes de les consultes no entren ni lliteres ni cadires de rodes.

Només disposem d’un ascensor que quan s’espatlla ens obliga a visitar als pacients de mobilitat reduïda en espais improvisats.

Moltes consultes no tenen llum natural ni ventilació directa.

La sala d’extraccions es molt petita per assumir l’augment d’analítiques dels últims anys i no preserva la intimitat de les persones.

No podem disposar de sales d’espera per falta d’espai i s’han hagut de col·locar bancs en els passadissos.

L’entorn de l’edifici presenta mancances d’higiene i salubritat.

Les condicions de precarietat laboral que patim els treballadors de la sanitat es veuen agreujades al no disposar d’un equipament digne on poder desenvolupar la nostra professió. Per tot això les veïnes i veïns i el personal sanitari que hi treballem al Raval Nord demanem UN CAP NOU JA!!!!

Comments are closed.