Alliberant espais, construïnt alternatives, #DefensemElBancExpropiat

Contra l’aprovació de la Llei Mordassa, ENS PLANTEM! (cat/cas)
12 novembre, 2014
Vermut-charla. Convivencia y acoso institucional en el Raval: ‘Matar al Chino’
19 novembre, 2014

Alliberant espais, construïnt alternatives, #DefensemElBancExpropiat

15 novembre, 2014
 

Som veïns i veïnes del barri, joves, gent gran, estudiants, treballadors, aturades, immigrants, etc., persones que participem als moviments socials i a diferents col·lectius i entitats de Gràcia, però sobretot, som persones precàries, fartes de veure com el poder financer, governat per grans empreses i entitats bancàries, especulen amb les nostres cases i vides, cansades de veure, com l’Estat sobreposa els interessos econòmics a les necessitats de les persones.

Estem fartes de veure com es retallen els drets socials, en àmbits com l’educatiu o el sanitari, mentre que augmenten pressupostos en despeses de cossos repressius de l’Estat i armament militar; fartes de veure com els diferents governs utilitzen l’ús de la por, violència, discriminació i vulneració de drets fonamentals per resoldre problemes que afecten a la societat civil.

Per què hem ocupat un banc?

Aquests són la màxima expressió del capitalisme, sent una de les senyals més evidents el fet que puguin estar traient beneficis del patiment de la majoria de la població.

Cada dia a l’Estat espanyol hi ha aproximadament uns 300 desnonaments, on els bancs acostumen a ser els responsables dels desnonaments de les famílies per impagament de les hipoteques. A Barcelona hi ha milers de persones sense casa o vivint en extrema pobresa. Com a contrapartida, només en el nostre barri hi ha uns 800 pisos buits, i com a tants altres llocs es segueix fent fora els veïns i veïnes del barri.

Creiem que és l’hora de fer front a l’especulació i a les màfies immobiliàries i financeres. Lluitem per les nostres cases, centres socials, casals i/o ateneus, i pel nostre futur immediat i vital, però també pel món en el que volem viure. En solidaritat amb els i les veïnes, pels espais en perill de desallotjament o desnonament i pel suport mutu resistirem i resoldrem de forma directa, activa i col·lectiva les nostres necessitats bàsiques.

Per tot això s’ha alliberat aquest banc que portava temps en desús, per donar cabuda a les necessitats i iniciatives del barri i dels diferents col·lectius i associacions. Volem que sigui un punt d’encontre, que generi debat i discussió, per portar a terme tot tipus d’activitats —com xerrades, tallers, passi de documentals, etc.—; per construir, entre tots i totes, un punt de trobada i d’informació del barri.

Què estem fent?

Poc a poc són més les activitats i tallers que s’estan realitzant (classe de guitarra, sopadors, etc.) o que estan en procés de començar (classes de salsa, jiu-jitsu, etc.), com molta és la gent que s’ha passat a arreglar l’espai o a portar coses que poguessin servir (taules, menjar, llibres, etc.). Si vols saber què material fa falta, quines activitats s’estan fent o simplement per col·laborar amb el projecte passa’t pel banc i pregunta.

Si es produís el desallotjament del banc:
-Concentració en el moment davant de l’espai.
-Manifestació a les 20h del mateix dia a plaça Revolució.

Ens pots trobar de dilluns a divendres de 18h a 21h o cada dijous a les 19:00h a l’assemblea de l’espai.

VINE I PARTICIPA!
ALLIBERANT ESPAIS, CONSTRUÏNT ALTERNATIVES!

Comments are closed.