Alerta desnonament obert al Raval del 1 al 15 de febrer

La batalla per Barcelona, ​​a propòsit de les lluites i resistències al Raval (cat/cas)
30 gener, 2019
La huelga de la Canadiense (Toni Alvaro)
5 febrer, 2019

Alerta desnonament obert al Raval del 1 al 15 de febrer

1 febrer, 2019
 

Comunicat de premsa: desnonament obert al Raval.

Una ordre judicial de desnonament amb data oberta pesa des de fa setmanes damunt d’una família amb tres menors i amb pare i mare a l’atur. La família acumula impagaments del lloguer i viuen al número 9 del carrer de Sant Martí al Raval, i després de diversos intents de llançament, el jutjat va decretar una ordre oberta de desnonament: entre l’1 i el 15 de febrer, a qualsevol hora, se’ls farà fora de la vivenda sense que fins ara l’administració —advertida i requerida a pels afectats— els hagi habilitat cap alternativa d’emergència.

Aquest és un episodi més del que considerem nova modalitat de violència immobiliària, exercida via institucional. La combinació entre els desnonaments oberts i la reiterada inoperància de l’administració per protegir mínimanent els febles, es reflexa en aquesta finca com un exemple paradigmàtic de la brutalitat dels processos d’expulsió del veïnat del Raval, sobretot de la seva població més vulnerable.

La tanca de la porta esbotzada, els intèrfons destrossats i l’escala deteriorada, són només una part dels problemes que han de patir els seus habitants. A la finca opera, des de fa temps, un narcopís que ha estat denunciat a la policia per Acció Raval i el mateix veïnat de l’edifici. Pis ja conegut com a refugi de part dels autors de l’agressió nocturna contra un portal del carrer Riereta i per les amenaces de mort als seus habitants fa uns mesos (que la premsa va recollir), aquest cap de setmana una baralla n’ha ensangonat les escales i ha tornat a activar les alarmes. Al costat d’això, la presència d’uns altres ocupants que enverinen la convivència amb sorolls i brutícies, s’afegeix com un problema més pels llogaters de contracte indefinit que resisteixen a la finca com aferrats a un vaixell que s’enfonsa.

Finca en propietat vertical de la família Llimona Fernandez de Castro y Castro Trincheria que, via Finques Serra, s’ha desentès de mala manera de les alarmes que el veïnat i Acció Raval li han fet arribar: l’absoluta deixadesa i la ignorància voluntària respecte el que passa a la finca s’acosta a la complaença respecte l’activitat del narcopís, la conseqüència del qual serà, amb tota probabilitat, l’expulsió del veïnat més indefens. Pocs dies després de les declaracions delirants de la gestora de Renta Corporación (“l’Ajuntament vol desnonar el MACBA”), la realitat aporta el contrapunt amarg.

Des d’Acció Raval i des de Raval Rebel-Assemblea Habitatge denunciem als mitjans el procediment de la justícia, la inoperància de l’administració i el vandalisme de la propietat. Us oferim contacte amb Anna Moreno (646537812) i amb Àngel Cordero (622448717) per actualitzar i ampliar informació.

Acció Raval

Raval Rebel- Assemblea habitatge

Associació cultural El Lokal

Barcelona, 31-1-19

Comments are closed.