Acomiadaments improcedents a l’equip del bar de l’Ateneu Popular de 9 Barris

[Desconvocada] Ocupació de les oficines del districte de Ciutat Vella amb @resistimalgotic @AccioRaval @RavalRebel
31 març, 2021
Vermút – Presentació del llibre “Josep Barceló i el robatori de Sant Jaume”
5 abril, 2021

Acomiadaments improcedents a l’equip del bar de l’Ateneu Popular de 9 Barris

31 març, 2021
 

“Bon dia!

A les companyes del bar de l’ateneu popular de 9barris les van citar el dimecres 24 de març a reunir-se avui divendres 26 de març a les 10h del matí amb la gestora de la associació Bidó de Nou Barris.

NO sabíem què passaria però aquesta mena de convocatòries, amb tant poc temps i just abans de començar un període de vacances, ja ens feia mal pensar…

A dia d’avui divendres 26 de març la gestora, de manera unilateral, sense consultar als socis i socies ni a la comunitat Ateneu, ha acomiadat a aquestes treballadores. En 20 minuts exactament les companyes del bar s’han quedat sense feina després de 17 anys de relació laboral amb el projecte.

Considerem que aquestes formes no només no són pròpies d’un espai com l’Ateneu Popular de 9Barris, amb més de 40 anys de trajectòria, sino que estan impregnades de les polítiques empresarials capitalistes, i les trobem inadequades en el context que estem visquent.

Com a persones què d’alguna manera formem part de la comunitat Ateneu, rebutgem aquesta decisió de la gestora i us encoratgem a expressar la vostra opinió que a dia d’avui no ha sigut escoltada.

Us motivem a més, a intentar recuperar l’esperit de col·lectivitat defensant la presa de decisións d’aquest tipus als espais destinats a aquest àmbit: en aquest cas l’assamblea.

Salut i gestió col·lectiva!!!”

 

“L’amic Òskar de Ràdio Bronka i col.laborador de l’Oficina per l’Okupació de Kcn, i les companyes del bar de l’Ateneu Popular de Nou Barris, Estefi i Cristina, han estat acomiadades improcedentment.

A l’actual gestora de L’Ateneu se li bufa que l’espai va ser okupat l’any 1977 pel veïnat i que encara avui s’ha de gestionar de forma comunitària i assembleària, com diu als seus estatuts vigents.

L’actual gestora funciona com una corretja de transmissió de les idees i pràctiques de l’ajuntafems de Barcelona. Els tecnòcrates i els Comuns ens estan prenent un espai on els “meneíllos” socials (no arribem a moviments) ens hi trobàvem a gust, fèiem les nostres activitats, finançàvem la lluita antirepressiva, gaudíem d’espectacles i jornades reivindicativa, apreníem circ…

Plantem-nos, si no volem que L’Ateneu Popular de Nou Barris es converteixi en un altre centre cívic més; on el contingut i la línia política del projecte originari quedin distorsionats; on l’autogestió es perdi; on existeixin esglaons diferenciadors entre organitzadorxs i usuàries.

L’acomiadament de les companyes només és l’iceberg del que s’ha estat coent a L’Ateneu en els darrers anys, cada dia més allunyat del veïnat que habita el barri, i més i més a prop de la gestió exclusivament empresarial i monetària.

Una abraçada i força a aquelles que aposten per no trair la trajectòria de L’Ateneu”.

merx xungui

 

Comments are closed.