11é Aniversari de l’assasinat d’Albert Torre en estat d’alarma

Libros Libres + de ninguna parte + Juan Carlos Kreimer
17 abril, 2020
Llibres Lliures + La insurrecció d’una fàbrica + Històries del Raval
18 abril, 2020

11é Aniversari de l’assasinat d’Albert Torre en estat d’alarma

18 abril, 2020
 

NOTA DE PREMSA. 11é ANIVERSARI DE L’ASSASSINAT D’ALBERT TORRE EN ESTAT D’ALARMA
Avui es compleixen 11 anys de l’assassinat d’Albert Torre, un jove mort a causa d’una controvertida detenció per part de la Guardia Urbana de Barcelona al barri de la Verneda.
A causa de l’estat d’alarma, aquest any la família no pot fer l’ofrena floral per recordar a l’Albert que tradicionalment feien al número 61 de la Rambla Guipúscoa, lloc on van ocórrer els fets. Per aquest motiu, l’homenatge es farà difonent el cas a les xarxes amb el hashtag #JustíciaPerAlbert.
El cas de l’Albert és un cas latent, un cas amb unes ferides obertes lluny de cicatritzar.
Aquell 18 d’abril, 6 agents de Zonal 1 de la GUB es van desplaçar a Zonal 4 per detenir l’Albert. Una detenció plena d’ombres i preguntes per respondre:
Que feien aquells 6 agents de la GUB efectuant la detenció fora del seu Zonal?
Perquè alguns testimonis, segons la seva declaració, van ser coaccionats?
Perquè no s’ha fet res per esclarir la relació entre l’Albert i l’agent de la GUB Mario R.L.? 3 mesos abans l’Albert havia denunciat aquest mateix agent que, “casualment”, aquell 18 d’abril participa en la detenció que acaba amb la seva vida.
Un cas amb molts indicis per investigar i pel que no s’ha celebrat cap judici. El Jutjat Contenciós- Administratiu número 7 de Barcelona, l’19 de maig del 2019 , dicta sentència ferma amb penes de multa i reconeixement de la responsabilitat dels agents en la seva actuació desproporcionada i fora de protocol.
La família ha demostrat que l’autòpsia ha sigut deficient i que els agents van coaccionar testimonis i manipular proves, fins i tot al propi cos de l’Albert.
La família lluita per aconseguir una segona autòpsia i un judici que depuri responsabilitats i condemni aquests 6 agents de la GUB.
En Ramón Torre, germà de l’Albert, està en espera de la finalització de l’Estat d’Alarma perquè es dugui a terme una reunió amb l’Alcaldessa Ada Colau que havia quedat pendent de datar.
Vídeo d’en Ramón, germà de l’Albert, en motiu de l’aniversari: https://youtu.be/8vG4_sdD8iQ
Us adjuntem la notícia que va treure la directa el 19-04-2019 https://directa.cat/multen-un-guardia-urba-de-barcelona-per-no-presentar-se-en-tres-ocasions-a-declarar-al-jutjat-per-la-mort-dun-jove/
Per ampliar informació. Twiter @Poble_Rebel i @albertjusticia
grupdesuportalberttorre@gmail.com

Comments are closed.