1 Any sense #justiciajuanandres. Barcelona no es ven

Ni muts ni a la gàbia. 18 d’octubre. Pel dret a protestar
22 setembre, 2014
Super Spanish Combo: "Mataron a Juan Andrés"
26 setembre, 2014

1 Any sense #justiciajuanandres. Barcelona no es ven

25 setembre, 2014
 

MANIFEST 1 ANY SENSE #JUSTÍCIAJUANANDRÉS
BARCELONA NO ES VEN
Del 3 al 5 d’octubre de 2014

Aquest 5 d’octubre farà un any de la mort de Juan Andrés Benítez, veí del carrer Aurora del Raval. Un any en el que entitats, col·lectius, veïns i veïnes hem reclamat justícia i la depuració de responsabilitats per una actuació policial desproporcionada i assassina.

Sabem que aquesta mort és conseqüència de les estratègies de repressió i estigmatització del nostre barri per afavorir la renovació de veïns i atreure uns de nous amb major poder adquisitiu, que encaixin amb l’anomenada “Marca Barcelona”. Els interessos privats estan per sobre del bé comú, i l’especulació i la venda de la nostra ciutat, posa en perill les nostres vides.

Sempre hem proclamat que resistir és vèncer, i així ho hem demostrat moltes vegades. Les diferents lluites veïnals viscudes històricament al barri han estat en defensa dels nostres drets i la nostra dignitat. Però ara ha arribat l’hora de donar un pas endavant i de passar de la denúncia a l’acció.

En aquest primer aniversari per la mort de Juan Andrés Benítez, els veïns i veïnes del Raval prenem la iniciativa d’ocupar el solar situat al carrer Aurora per arranjar-lo, habilitar-lo i posar-lo a disposició del barri.

Alliberar aquest emplaçament concret no és casual. Està tot just en el carrer en el que van assassinar al nostre veí, a més d’estar actualment embargat per l’Ajuntament de Barcelona i hipotecat la Sareb (“banc dolent”), que ha estat constituïda amb diners públics.

Aquest és per tant un acte de justícia. El reclam per Juan Andrés és manté viu, alhora que es regenera un espai per a l’ús de la comunitat, dels que habitem en aquesta ciutat, en aquest barri, i el protegeix de caure en mans dels promotors turístics que, com en altres casos, construeixen hotels o apartaments que sobreexploten el territori.

Així, tots i totes esteu convidades a participar en la recuperació d’aquest solar que passarà a anomenar-se “Àgora Juan Andrés Benítez”. Seran tres dies de feina dura, però apassionant. Caldrà venir preparat per treure escombraries, males herbes, pedres i d’altres deixalles que trobem. Una vegada net, el solar es convertirà en un lloc de creació lliure i espontani. Podrem pintar els murs, reciclar materials, construir mobiliari que el faci confortable per a la trobada, i fer propostes sobre l’ús que li volem donar.

De l’abandonament a la recuperació, de la mort al renaixement. Així és com els veïns i veïnes del Raval volem passar a l’acció, de forma constructiva, autoorganitzada i cooperativa. Perquè volem viure al nostre barri i prendre el control de les nostres vides.

Assemblea del Raval
Octubre de 2014

Comments are closed.