Presentació del llibre del Lokal 20N a la CGT Barcelona
16 novembre, 2013Acciones urgentes por la libertad de Mario González (México)
19 novembre, 2013Presentació del llibre del Lokal 20N a la CGT Barcelona
16 novembre, 2013Acciones urgentes por la libertad de Mario González (México)
19 novembre, 2013(català/castellano)
DIVENDRES 22 DE NOVEMBRE
19.00 h. Una mort al Raval: el cas de Juan Andrés Benítez
. A càrrec de membres de la campanya #JusticiaJuanAndres i Rereguarda en moviment.
21.30 h. Passi de pel·lícula
DISSABTE 23 DE NOVEMBRE
19.00 h. Estat actual de la tortura a Catalunya
.
A càrrec de membres de la Coordinadora per a la prevenció de la tortura.
20.00 h. Una història del cos policial a Catalunya. A càrrec de membres del Setmanari La Directa
.
LLOC: ATENEU LLIBERTARI DEL CASC ANTIC
Carrer Fonollars, 13 | Forat de la vergonya | Barcelona
CAT
El recent assassinat de Juan Andrés Benítez en mans dels mossos d’esquadra al Raval ha fet palesa la impunitat amb la qual els cossos policials fan ús de la violència: els mitjans de comunicació van fer cas omís de l’ “incident” fins que les proves van ser irrefutables, i el Govern de la Generalitat encara no ha fet dimitir ningú i confia cegament en “la professionalitat” del cos. A dia d’avui, no hi ha ordre d’arrest ni presó preventiva per a cap agent.
Però més enllà de l’entramat mediàtic i jurídic, que normalitza aquest tipus d’actuacions policials amb la força del costum, el cas de J. A. Benítez ha disparat moltíssims interrogants i ha posat en evidència com la violència institucional s’ha inserit en la nostra vida quotidiana.
Aquests mecanismes s’inscriuen dintre d’una estratègia per “naturalitzar” l’estat d’excepció, contenir els subjectes sense veu i implantar un model de ciutat-aparador que es manté gràcies a una política de la por.
Aquestes són les raons que ens animen a organitzar aquestes petites jornades, que tenen com a finalitat reflexionar, debatre col·lectivament i poder, així, teixir aliances per combatre les desigualtats i la violència que les manté.
CAST
El reciente asesinato de Juan Andrés Benítez a manos de los mossos d’esquadra en el Raval, ha mostrado la impunidad con la que los cuerpos policiales hacen uso de la violencia: los medios de comunicación hicieron caso omiso del “incidente” hasta que las pruebas fueron irrefutables, y el Govern de la Generalitat todavía no ha hecho dimitir a nadie y confía sin tapujos en “la profesionalidad” del cuerpo. A día de hoy, no hay orden de arresto ni prisión preventiva para ningún agente.
Pero más allá del entramado mediático y jurídico, que normaliza este tipo de actuaciones policiales con la fuerza de la costumbre, el caso de J. A. Benítez ha disparado muchísimos interrogantes y ha puesto en evidencia cómo la violencia institucional se ha insertado en nuestra vida cotidiana.
Estos mecanismos se inscriben dentro de una estrategia para “naturalizar” el estado de excepción, contener a los sujetos sin voz e implantar un modelo de ciudad-escaparate que se mantiene gracias a una política del miedo.
Estas son las razones que nos animan a organizar estas pequeñas jornadas, con el fin de reflexionar y debatir colectivamente, y poder así tejer alianzas para combatir las desigualdades y la violencia que las mantiene.