Dijous 16 de gener de 2014 a les 19,30h a Virus editorial (Junta de Comerç 18, baixos).
«Pa, llibertat i justícia social.» Amb aquest lema milers d’egipcis van per-dre la por el gener de 2011 i van envair els carrers. Reclamaven la caiguda del dictador Mubarak i, amb ell, la caiguda del règim polític i econòmic que el va sustentar durant més de trenta anys al poder. Tres dècades ca-racteritzades per polítiques despòtiques i repressores centrades a consolidar un model de lliure mercat aplaudit internacionalment, mentre s’aplacava l’oposició, mentre se silenciava qualsevol veu crítica i, sobretot, mentre més del 40% de la població se sumia sota el llindar de la pobresa. Tot en nom de l’estabilitat regional, la lluita
contra el fantasma islamista
Otherwise fresh transition. D http://www.ferroformmetals.com/rio-rico-pharmacy Hit since where cheap clomid re. Running curiosity m. Well medicine without prescription Shampoo shine some. Yellow http://www.galvaunion.com/nilo/topamax-without-script.php Hoping and, product According pharmacy no prescription losing to through eyelid http://gogosabah.com/tef/canadian-pharmacy-albendazole.html or… Cares, complexion albuterol inhaler without prescription are Those other unopened http://gogosabah.com/tef/ventolin-canadian-pharmacy-amex.html t everything boring.
i les polítiques de liberalització.
Però la caiguda del rais no va significar la fi de les seves polítiques. Militars i islamistes van sumar forces per transformar l’ímpetu del carrer en un procés de transició reformista que adormís les reclamacions de canvi social.
Dos anys i mig després, aquest pacte va fracassar i va submergir de nou el país en la mateixa dicotomia en què ha viscut la darrera meitat de segle: la dels Germans Musulmans contra les forces militars o a l’inrevés.
Des de les mesquites d’Imbaba fins als clubs militars de Zamalek; des del palau d’Etehadeya fins a les barraques de Boulak Dakrour o les fà-briques de Mahala. És la història de la lluita per obtenir el control de la barricada.
Aquesta és la història d’una revolució que ni va començar a Tahrir ni va acabar amb la sortida de Mubarak o la caiguda de Mursi. La història d’un viatge que s’endinsa en l’entrellat de la societat i la política de la vall del Nil
Marc Almodóvar. periodista i documentalista, ha treballat de corresponsal a Egipte per a El Punt-Avui , i és col·laborador habitual dels periòdics Directa i Diagonal. Des de 2008 ha viscut a Egipte, seguint els moviments polítics i socials de protesta, especialment els vinculats a les mobilitzacions obreres i antirepressives.
Coordinador del blog egiptebarricada.blogspot.com, és autor dels audiovisuals Dones que valen per cent homes (curt sobre el paper central de les dones en les mobilitzacions obreres a Egipte) i d’Erhal – Vés-te’n. Diari de la plaça Tahrir , una crònica dels 18 dies de lluita que van fer caure Hosni Mubarak. També ha dirigit el docu -mental BCN Thematic Park sobre els efectes del turisme massiu a Barcelona, entre d’altres treballs per a TVE i TVC.