Presentació del llibre “Els Salut, una família del Raval”

Comunicat d’Enric Duran
19 octubre, 2024

Presentació del llibre “Els Salut, una família del Raval”

22 octubre, 2024
 

 

El proper dimecres, 30 d’octubre de 2024, tindrà lloc a la Sala de la Caritat de la Biblioteca de Catalunya, la presentació del llibre Els Salut, una família del Raval.

L’acte el presentarà Iñaki García, president de l’Associació Cultural el Raval “El Lokal”. Tot seguit, hi intervindran Francheska Salut Filippowa, neta i besneta de la família Salut, i l’autor del llibre, Miquel Vallès Garreta.

El llibre, publicat a la “Col·lecció Històries del Raval” de l’editorial “El Lokal”, se centra en la vida de cinc persones de tres generacions de la família Salut, que van viure al barri del Raval, des de mitjans del segle XIX fins a finals del XX. Immersos en la pobresa cultural i econòmica que ens envoltava, els Salut hi van reaccionar amb el seu talent per a les arts escèniques, la música, el dibuix i la pintura. El seu compromís amb la lluita obrera i la solidaritat amb les famílies del barri va portar a alguns d’ells a la presó i a l’exili de manera repetida.

El text aporta informació i reflexiona sobre la nostra història propera. Compagina el relat personal amb fets socials, econòmics i polítics centrats al Raval, la Barcelona d’aleshores, Catalunya i més enllà, amb una amplitud d’horitzons que, seguint les vicissituds vitals dels protagonistes, transcendeix les fronteres.

La Biblioteca de Catalunya és dipositària del fons documental del músic i compositor Emili Salut i Payà, del qual, el 2018, va editar el llibre de memòries Emili Salut i Payà, un músic al gulag.

L’entrada és lliure amb aforament limitat.

Comments are closed.