V_Qui som?

DES DE 1987
UN RACÓ LLIBERTARI AL RAVAL

L’Associació Cultural el Raval- El Lokal som un col·lectiu que neix a  l’octubre de 1987 provinent de l’Ateneu Llibertari del Poble Sec i del barri Xino. Començà obrint un espai al centre de Barcelona per la creació i l’experimentació de nous projectes, la trobada de lluites i resistències i la venda i distribució de materials alternatius i de cultura llibertària.

Des dels seus inicis fins avui, ens vam plantejar col·laborar en la reflexió i l’intercanvi d’experiències per posar en qüestió l’estat de coses. La finalitat, caminar cap a una societat lliure i justa des de la contracultura, l’autogestió i la rebel·lia.
El Lokal, dintre de les nostres possibilitats i desitjos, entenem que s’ha de possar al servei de les lluites i resistència del barri, la ciutat i el món.

Que vols saber de nosaltres?

Les persones i els grups del Lokal

El Lokal està format per persones individuals i grups que així ho desitgen i que assumeixen els compromisos mínims per al seu funcionament diari.
Durant 25 anys hi han participat moltes persones i grups que han fet seu l’espai hi han tirat endavant diversos projectes i lluites que anirem rescatan de la memòria a la secció “Històries del Lokal” (en creació).
Actualment, els grups que hi formen part del Lokal són:

També hi col·laboren de forma regular diferents grups i distribuïdores alternatives: kamilosetas muskaria, virus editorial, grita o muere, la ciutat invisible, possitivament accelerats, aldarull, i un llarg etc que anirem actualitzant…

(Trobaràs més informació a la Secció “Grups” d’aquesta web).

Per funcionar: assemblees i autogestió

Funcionem de manera assembleària. Realitzem una assemblea  mensual. Els diferents grups tenen la seva propia dinàmica, assembles i projectes.

Creem en l’autogestió, per això El lokal no rep subvencions. Ens financem mitjançant la distribució i venda de materials, actes, concerts, xiringuitos, etc.

Per mantenir El Lokal obert matins i tardes (no es fàcil però és possible),  fem les famoses “permanències”:

 • Pels matins,  obre una persona que a més, assumeix les tasques de gestió.
 • Per les tardes, els diferents grups obren una tarde a la setmana.

Projectes i activitats del  Lokal

 • Recursos en Xarxa. Per que som uns amants eterns de la lògistica, i sabem que no és fàcil començar a lluitar des de zero i sense un cèntim… ens agrada compartir els nostres recursos amb d’altres grups i moviments de la ciutat.
 • La tenda del Lokal. Intercanvi de materials, venda i distribució de materials alternatius (llibres, música, robal,.
 • Lloc de trobada i d’informació. Intentem estar al dia d’allò que es mou a la ciutat i ser un lloc on pugis informar-te i contactar amb altres espais.  Possem el Lokal a disposició de quí ho necessiti per fer reunions o començar a caminar.  Estar durant 25 anys oberts i al mateix lloc, ens converteix en un punt de referència a la ciutat inter-generacional .
 • Edició i distribució de materials. Sempre hem editat i distribuit materials alternatius  en funció dels nostres recursos i possibilitats.  Aquest és un eix d’acció,  crear un espai contracultural.
 • Biblioteca i arxiu de la Rebel·lió  Zatista (Chiapas-  Mèxic).  El Lokal  va ser seu del Col·lectiu de Solidaritat amb la Rebel·lio Zapatista de Barcelona fins que es va disoldre. L’herència és una biblioteca i un arxiu del 1994 al 2009 endreçat i consultable.
 • Participació en l’activisme de la ciutat global.  Ens sumem  hi participem del espai rebel de la ciutat sempre que podem i les forces hi són.  El  Lokal no es una finalitat en sí mateixa, sino un medi per ressistir, un punt més de  la xarxa global.

On ens pots trobar?

 • Facebook. Pàgina pública (pots veure la nostra pàgina pública sense necessitat d’estar al Facebook)
 • Facebook. Grup del Lokal (tenim un grup al Facebook, per participar-hi has de tenir un usuari al Facebook)
 • Assemblees del  Lokal: el primer divendres de cada mes de 17.30h.
 • Obrim:  De 10h a 14h (de dilluns a divendres) De 17h a 21h (de Dilluns a Dissatbte)

C/ de la  Cera, 1 Bis.  08001 Barcelona.  (Tlf: 93 3290643)

Veure El Lokal en un mapa mes gran.