Sobre la manifestació el Raval no està en venda convocada pel Veïnat del Raval i l’actitud de l’AAVV del Raval

Hoy hace 60 años del asesinato de Josep Lluis Facerías
30 agost, 2017
Sobre el comunicado de prensa MK Premium en relación a los “narcopisos” del Raval
7 setembre, 2017

Sobre la manifestació el Raval no està en venda convocada pel Veïnat del Raval i l’actitud de l’AAVV del Raval

5 setembre, 2017
 

Fa temps que he mantingut contacte amb el vostre mitjà per informar-vos de les mobilitzacions al Raval. Com a membre d’Acció Raval i com a veí de Riereta

Com sabeu, des de final de juliol , Acció Raval i molts carrers en lluita (Roig, Picalquers, Riereta, Guàrdia, Robadors, Lancaster..inicialment… ) vam convergir en la plataforma VEÏNAT DEL RAVAL amb la finalitat de fer una manifestació unitària el 9 de setembre. La plataforma sempre ha estat oberta a persones i entitats, i per això es va dotar un nom integrador i obert, que permetés que tothom s’hi pogués adherir sense perdre la seva identitat. El protocol de la manifestació permet llibertat de consignes ,pancartes i marques de col.lectius veïnals (ni partits ni sindicats) darrere de la capçalera amb consignes unitàries.

Ens ha sorprès saber avui que l’AAVV del Raval, que ha mantingut fins ara silenci i inactivitat sobre el tema dels narco pisos (fet que podeu comprovar a l’hemeroteca del vostre propi mitjà) hagi convocat una roda de premsa per demà dia 5 i tot seguit una manifestació per al dia 7 de setembre, de la qual ningú n’ha sabut res fins que avui han aparegut els cartells que adjunto. En una carrera miserable , atrabancada per fer-la abans que els que fa mesos treballem correm riscos davant dels narcos per estendre les protestes, impulsant cassolades i rues nocturnes, atenent mitjans i intentant unir veïns de nous carrers a les cassolades. Fa més d’un mes que parlem en públic de la nostra manifestació i l’octaveta es va fer pública a les xarxes el dia 24, tal com queda documentat a diversos mitjans digitals del mateix dia.

Aquesta decisió unilateral feta sense cap intent de convergir és completament legítima, no cal dir-ho. I una persona desinformada podria prendre com a bona notícia que aquesta associació, amb subvencions i local pagat per l’Ajuntament (QUE NO ENS ha OFERT NI UNA SOLA VEGADA), surti de la seva passivitat i faci, després de mesos de silenci, costat als veïns en aquest tema, encara que ho faci tard, encara que ja faci mesos que a algun veí li han posat un ganivet al coll quan el senyor Garcia romania callat. És evident en canvi, per a qui té informació, que es juga amb les dates de manifestació i de roda de premsa ( les anticipa precipitadament a les de Veïnat DEL RAVAL), d’una manera que intenta eclipsar (en termes mediàtics) la iniciativa d’una lluita unitària i no subvencionada a la qual no s’ha volgut adherir.

No cal parlar, a més, del mal en termes de confusió popular que pot crear la proliferació de cartells pels carrers sobre manifestacions veïnals sobre un mateix tema i en dates que es toquen, en una carrera absurda per ser el primer i fer la roda de premsa abans que els altres: Veïnat DEL RAVAL sempre ha previst una roda de premsa in situ una estona abans de la mani.

Davant la urgència de la situació, i mentre Veïnat DEL RAVAL articula una comunicació més formal, us escric, bàsicament per iniciativa pròpia i com a informant vostre que he estat durant mesos, i també com a actual enllaç del carrer Riereta amb VEÏNAT DEL RAVAL, amb la finalitat de testimoniar què es cada manifestació i qui la convoca i amb quina trajectòria de lluita o de silenci al darrere.

Crec, en tot cas, que tots aquests fets (el silenci i la inactivitat de mesos, l’apartament de la iniciativa unitària, i aquesta convocatòria precipitada) poden merèixer el vostre interès i les explicacions del senyor Pep Garcia, cacic que tant ha fet per ofegar els moviments populars que escapaven al seu control durant molts anys, a la seva roda de premsa de dimarts 5.

Gràcies per la vostra atenció.

Comments are closed.