[Nota de premsa] Llibertat per a les set persones empresonades per les protestes del 27 de febrer

Concentración LibertadPresxs27F
19 abril, 2021
Sant Jordi a l’Àgora Juan Andrés, del carrer ens volen fer fora. La bellesa es a la llibertat, el suport mutu i la solidaritat (cat/cas)
21 abril, 2021

[Nota de premsa] Llibertat per a les set persones empresonades per les protestes del 27 de febrer

19 abril, 2021
 

Aquest dimarts 20 d’abril la Secció 10a de l’Audiència Provincial de Barcelona celebrarà una vista per resoldre els recursos d’apel·lació dels set empresonats que segueixen al CP Brians des de fa cinquanta dies acusats d’haver participat en les protestes del passat 27 de febrer a la ciutat de Barcelona en defensa de Pablo Hassel i dels drets i llibertats fonamentals.

El jutjat d’instrucció núm. 2 els manté empresonats en una imputació col·lectiva per temptativa d’homicidi, desordres públics i atemptats a agents de l’autoritat. Més enllà de la histèria mediàtica inicial, de la investigació judicial ha transcendit que no va existir en cap moment cap risc per a l’agent de la Guàrdia Urbana que es trobava dins d’una furgoneta davant de la Comissaria de la Rambla ja que el propi agent va resultar il·lès, ell mateix va sortir de la furgoneta i va tornar-hi a entrar a buscar l’extintor per apagar el foc i en la inspecció ocular realitzada amb les parts es va comprovar que l’interior del vehicle es trobava en perfecte estat.

Per altra banda hem de denunciar que ni en els atestats policials ni en la resolució judicial de presó s’ha arribat a concretar quina ha estat la participació de cadascun dels implicats en els fets utilitzant una imputació col·lectiva i genèrica basada en elements de dret penal d’autor (la nacionalitat italiana compartida d’alguns dels empresonats, la presumpció ideològica anarquista o la forma de vida col·lectiva en espais alliberats).

Tot això està passant en un expedient en què ha comparegut com a acusació particular el propi agent i l’Ajuntament de Barcelona, que havia dit que no ho faria, i com a acusació popular el Sindicat de Policia Local, el CSIF i el Sindicat de Policies de Catalunya, fet que demostra l’espectacularització del procediment i la voluntat d’utilitzar els set empresonats com a escarment per al conjunt del moviment de les protestes.

[Per tot això nosaltres demanem, llibertat immediata ja dels set empresonats!

Comments are closed.