Inauguració de l’Ateneu Llibertari de Reus

Israel: criminal de guerra
14 juliol, 2014
#CanViesReloaded ESP
15 juliol, 2014

Inauguració de l’Ateneu Llibertari de Reus

15 juliol, 2014
 

El pròxim dissabte 19 de juliol s’inaugura l’Ateneu Llibertari de Reus pobleviu.cat,  al carrer Anselm Clavé núm. 5. La jornada comença a les 11h, amb un mercat d’intercanvi, al migdia, a les 12h està previst un concert-vermut amb la cantautora Sílvia Tomàs i l’acústic en solitari de Juanito Pikete. Després, a les 14h hi haurà dinar popular (4€), al que cal confirmar l’assistència al correu ateneu.llibertari.reus[a]gmail.com, i a partir de les 17h kafeta i activitats diverses (música, poesia, micro obert…)

Tal com es pot llegir al llibre Plantant cara al sistema, sembrant les llavors del canvi. Els moviments socials al Tarragonès (1975-2010)(Marc Suanes) l’Ateneu Llibertari de Reus va arribar a ser un referent a inicis dels anys 90, tot i que la seva creació data de 1983 amb l’Assemblea Llibertària del Baix Camp i de 1984 amb la dissolució de la CNT en aquesta ciutat. Va organitzar múltiples jornades, xerrades i concerts, i va acollir força col·lectius, sobretot de l’àmbit antimilitarista, i també va ser el punt des d’on s’elaborava la revista La Lletra A (1982-2000), una publicació amb ressò arreu de l’Estat. Amb la fi del mil·lenni va acabar també l’aventura de l’Ateneu per discrepàncies entre persones que van crear la CNT i d’altres que van començar a construir la CGT a Reus. El 2002, després d’un temps d’estar l’edifici gairebé abandonat, hi va haver un incendi que va provocar la fi de l’Ateneu Llibertari de Reus.

L’any passat, després d’una primera ronda de contactes i veure la resposta positiva d’un important nombre de persones interessades en el projecte d’obertura d’un espai de difusió de les idees llibertàries a Reus, van decidir, al setembre, convocar una primera assemblea per tal de reunir-se i començar a parlar de la possibilitat de tornar a obrir un Ateneu Llibertari a la ciutat.

Comments are closed.