Per sisena vegada, l’entitat financera BBVA, al costat de les seves immobiliàries, i el gestor immobiliari Haya, que pertanyent al fons d’inversió CERBERUS, volen desnonar als veïns que viuen al local de l’edifici del carrer Riereta,3 de Barcelona.
Des de fa uns anys, l’ocupació d’aquest local, fomentada i consentida per les pròpies veïnes de l’immoble, ha estat l’única manera de mantenir “pacificat” aquest tram de carrer, després d’anys de patir els perills i les molèsties dels narcotraficants.
Recordem que aquestes entitats disposen de diversos punts de venda de drogues actius o inactius en el barri, sent els majors proveïdors de locals i habitatges per a aquestes màfies (adjuntem una llista d’actius i inactius).
Les entitats financeres han fet molt poc per a que aquestes pràctiques no es succeeixin en el temps, sense posar denúncies o assegurar els habitatges o locals perquè les màfies no es facin amb elles.
Lluny de reaccionar davant aquest problema, l’entitat no ha vacil·lat a l’hora de desnonar famílies, però es desentén de les propietats en què es delinqueix, permetent la seva continuïtat. Aquest és el cas de el local del carrer Riereta núm. 3, com ho ha estat fa poc el del carrer Vistalegre o del carrer Príncep de Viana.
Des de fa mesos, l’Ajuntament de Barcelona ha fet diverses ofertes a aquestes entitats per tal que les persones que ara hi viuen puguin quedar-se pagant un lloguer assequible i col·laborant en fer les reformes necessàries. Cap d’aquestes ofertes ha estat acceptada i les entitats immobiliàries volen executar el desnonament aquest dijous 2 de desembre, sense hora establerta.
Els joves que hi viuen ara van haver de defensar l’immoble, malgrat les amenaces reiterades dels traficants per recuperar l’espai que els va ser arrabassat per les veïnes i veïns de la zona davant la passivitat de la propietat.
Les veïnes i veïns de Raval no podem permetre que els expulsin i, per aquest motiu, defensarem l’immoble per a que els actuals ocupants continuïn a casa i perquè no torni a ser un focus de venda.