Dijous 20S el #CineRaval torna al carrer malgrat la censura amb La Toma (The Take)

Festa Major Alternativa de Sants
23 agost, 2012
5è Mercat d’Intercanvi al Raval 07/10/2012
27 setembre, 2012

Dijous 20S el #CineRaval torna al carrer malgrat la censura amb La Toma (The Take)

15 setembre, 2012
 

CATALÁ [En Castellano a continuación]

Malgrat l’intent de censura per part de l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant el Districte de Ciutat Vella (dirigit per Mercè Homs de CiU) vers l’activitat del Cinema a la Fresca, tornem aquest dijous 20 de setembre, a les 21 hores a la Rambla del Raval, per projectar la pel·lícula La Toma. La nostra proposta de cinema gratuït, obert i crític, dut a terme en un ambient cívic y respectuós vol ser mutilada per voler visualitzar problemàtiques i lluites des d’una òptica diferent a la seva.

Des de l’Assemblea del Raval pensem que hem complit amb la nostra part i, per tant, hem decidit continuar el Cinema a la Fresca amb normalitat, fent servir l’espai públic per oferir aquesta activitat cultural als veïns i veïnes del nostre barri.

Aquest dijous volem ser moltes les persones que participem i donem suport a aquesta activitat, i d’alguna manera, reivindiquem un ús plural de l’espai públic així com la nostra llibertat d’expressió. Per això us animem a difondre i venir a aquest acte.

La Toma (The Take) és un documental de 2004 realitzat per Naomi Klein i dirigit per Avi Lewis. Explica la història dels treballadors argentins que prenen el control de les plantes industrials tancades on van treballar, per a convertir-les en cooperatives de treballadors. Les seves frases de presentació són “Acomiada a cap” i “Ocupar, resistir, produir”.

La pel·lícula esdevé un manifest econòmic per al segle XXI, on s’apropa l’espectador a la vida de persones comunes que reclamen treball, dignitat i democràcia integral. També mostra com són d’obsolets i contraproduents els sistemes polítics representatius i la necessitat de la democràcia directa tant en la vida comunitària com al lloc de treball.

[CASTELLANO]

A pesar del intento de censura por parte del Ajuntament de Barcelona, a través del Districte de Ciutat Vella (dirigido por Mercè Homs de CiU) hacia la actividad del Cinema a la Fresca, volvemos este jueves 20 de septiembre, a las 21 horas en la Rambla del Raval, para proyectar la película La Toma. Nuestra propuesta de cine gratuito, abierto y crítico, llevado a cabo en un ambiente cívico y respetuoso quiere ser mutilada por querer visualizar problemáticas y luchas desde una óptica distinta a la suya.

Desde l’Assemblea del Raval estamos convencidas de que hemos cumplido nuestra parte i, por tanto, hemos decidido continuar el Cine a la Fresca con normalidad, usando el espacio público para ofrecer esta actividad cultural a los vecinos y vecinas de nuestro barrio.

Este jueves queremos ser muchas las personas que participemos y apoyemos esta actividad y, de algún modo, reivindiquemos un uso plural del espacio público así como nuestra libertad de expresión. Por eso os animamos a difundir y venir a este acto.

La Toma (The Take) es un documental de 2004 realizado por Naomi Klein y dirigido por Avi Lewis. Cuenta la historia de los trabajadores de Argentina que toman el control de las plantas industriales cerradas donde una vez trabajaron, para convertirlas en cooperativas de trabajadores. Sus frases de presentación son “Despide al jefe” y “Ocupar, resistir, producir”.

La película es una suerte de manifiesto económico para el siglo XXI, donde se acerca al espectador a la vida de gente común que reclama trabajo, dignidad y democracia integral. También intenta mostrar lo obsoleto y contraproducente de los sistemas políticos representativos y la necesidad de la democracia directa tanto en la vida comunitaria como en el lugar de trabajo.

Per més informació / Para más información:
Censura del  Cinema a la Fresca del Raval #CineRaval de mañana jueves y para el resto del verano (Assemblea del Raval, 11/07/2012)
Distrito censura una instalación fotográfica y un Cinema a la Fresca en menos de un mes (Periòdic Masala)
Ciutat Vella censura una exposición y veta un ciclo de cine social (El País, 14/09/2012)

Comments are closed.