Convocatòria de cercavila manifestació L’Àgora es queda al barri

Una mañana más de desahucios en el Raval, una mañana solidaria
7 juny, 2018
Video: L’Àgora es queda al barri. Assemblea oberta
11 juny, 2018

Convocatòria de cercavila manifestació L’Àgora es queda al barri

11 juny, 2018
 

Convoquem a totes les veïnes i veïns, col·lectius, organitzacions a iniciar les XVI Festes Alternatives amb una cercavila manifestació contra l’especulació al Raval i especialment en la defensa de l’Àgora Juan Andrés amenaçat de desallotjament per una demanda judicial

MANIFEST L’ÀGORA ES QUEDA AL BARRI!

El dimecres 6 de juny va arribar a l’Àgora Juan Andrés la notificació d’una demanda per part de l’empresa Triquell y García SL contra els “ignorats ocupants” del solar demanant el desallotjament de l’espai i una indemnització de 20.000 Euros. Ens vam personar al jutjat de primera instància nº 3 per a poder defensar-nos de les acusacions que ens fan.

Sorprèn que l’empresa que ens demanda i apareix com a propietària de l’espai ho va ser des del juny de 2007, tenint posteriorment 3 hipoteques pendents així com 2 procediments d’embargament per part de la Hisenda Pública i de l’Ajuntament de Barcelona. Segons teníem entès, aquest solar va passar a ser propietat de la SAREB però ara torna a aparèixer l’esmentada Triquell y García SL com a demandant i propietària.

El 2014 aquest espai era un buit, un forat ple de rates, escombraries, xeringues i brutícia, sense que l’empresa especuladora, la seva propietària, fes res per a mantenir-lo en condicions higièniques acceptables, fent cas omís a les queixes veïnals. Potser esperaven temps millor per a l’hotel que pensaven construir.

I com una cosa més de les que passen a aquest barri, l’octubre de 2013 va morir al carrer Aurora, a mans dels Mossos d’Esquadra, Juan Andrés Benítez, tot i que podríem haver estat qualsevol de les veïnes. El barri va sortir al carrer per a expressar la seva ràbia, la seva impotència i la necessitat que es fes justícia. I l’ocupació de l’Àgora es va realitzar el 5 d’octubre de 2014, el primer aniversari de la seva mort i com a acte dins de la Campanya Justícia Juan Andrés.

El veïnat va veure l’acció amb bons ulls, ja que es va condicionar, netejar i arreglar l’espai. Des de llavors i fins avui, hem seguit treballant per a millorar-lo. Fins ara no hi ha hagut cap denúncia per part de cap institució, empresa o particular. I s’ha anat convertint en un veritable pulmó per al barri, davant l’evident falta d’espais verds.

Davant els problemes que patim les veïnes del Raval de manera quotidiana: amuntegament, brutícia, especulació, pobresa, soledat, desnonaments, narcopisos, pressió turística, sobreocupació de vivendes, expulsió de veïnes, inseguretat, etc., l’Àgora Juan Andrés és un recinte segur, verd, agradable, accessible i obert a les veïnes, així com a qualsevol persona que s’hi apropi. No entén de races ni de confessions religioses, és plural, no admet el sexisme ni l’homofòbia, és autònom i autogestionat.

A l’Àgora es promouen el suport mutu, la socialització i la trobada del veïnat, i atenem i ens fem ressò de les seves reivindicacions. Ens sentim orgulloses que aquest espai s’hagi convertit en referent de la ciutat per a la celebració d’actes, com a plataforma de lluites socials; ha estat utilitzat per a realitzar celebracions lúdiques, acollir obres de teatre, titellaires, tallers, actuacions musicals i poètiques, així com a passi de pel·lícules i documentals. Aquí es senten acollits col·lectius marginats o estigmatitzats, que l’utilitzen segons les seves necessitats.

Amb l’actual ajuntament vam fer gestions per tal que intentés assegurar la propietat pública de l’espai, que enteníem estava en mans de la SAREB. I pel que sabem no va ser possible arribar a un acord per les peticions econòmiques que aquell exigia i que impossibilitaven la compra, permuta o cessió de l’espai.

I en això estàvem fins que ens arriba la demanda (tot i que no sabem de quina manera la propietat ha tornat a l’empresa Triquell y García SL), que ens vol fer fora i penar econòmicament, eliminant de passada un espai verd i viu del Raval, i utilitzar-lo per a seguir la seva pràctica ferotge de l’especulació immobiliària que està acabant amb el barri.

I ens indigna que així sigui, que els responsables de la deixadesa de l’espai, sense importar-los ni la salut pública ni la vida de les persones, trafiquin amb una propietat que hauria de passar a mans públiques.

I no ho permetrem. L’ÀGORA ES QUEDA AL BARRI i lluitarem a fi que així sigui, per tal que no deixi de ser un espai públic, verd i autogestionat al servei de les persones i les lluites del barri i de la ciutat.

Defensem un espai verd per al barri!

L’especulació ens amenaça!

El Raval no es ven!

Comments are closed.