Barcelona: L’Ajuntament endreça a favor dels poderosos i en contra de la gent. Les altres Barcelones ens hi oposarem

Concert en solidaritat amb els refugiats de Lesvos
16 novembre, 2023
¡Inundasteis el valle, nuestra rabia os inundará! (Tesalia/Grecia)
21 novembre, 2023

Barcelona: L’Ajuntament endreça a favor dels poderosos i en contra de la gent. Les altres Barcelones ens hi oposarem

17 novembre, 2023
 

 

De la propaganda passa als fets. Tots els anuncis de les noves polítiques no fan sinó ratificar allò que ja es veia venir. Polítiques disfressades de consens, s’apliquen les que afavoreixen els grups de poder de sempre i es deroguen les que no els afavorien. El Pla té un nom, Barcelona endreça.

Responsabilitzar els que estan pitjor, aplicar-los polítiques repressives, les de sempre però augmentades, pensant que funcionaran. Més multes i ordenances, més policia, més retallades, més espectacle. En resum, més negoci i menys drets. Això sí, per la llibertat i pel progrés.

La història de la ciutat i dels seus barris coneix aquestes maneres d’actuar i les resistències que provoquen. La història de Barcelona és plena d’aquests episodis. No trigarà a manifestar-se, a reorganitzar-se i a frenar-los. Coneix les debilitats del poder, sap què cal fer i ho farà.

Ja han anunciat, sense cap pudor, que es construiran nous hotels, les formes legals i jurídiques seran les que hagin de ser per fer-les possibles. Els lloguers turístics, amb o sense llicència, augmentaran i amb ells ho farà el nombre de desnonaments. La voluntat és expulsar les veïnes del centre i dels barris que s’assemblin al centre, per deixar espai per allò que els interessa: turistes, especulació, cultura per a la indústria.

Al Raval, Ciutat Vella, a la gent treballadora ens afectarà més que a ningú, ja sabem que van per nosaltres, (accidents polipoètics) i no els deixarem .

Esperem els anuncis sobre pendents:

1) Quan anunciaran que començan les obres del Nou CAP Raval Nord? La Generalitat diu que és culpa de l’Ajuntament, nosaltres responsabilitzem les dues administracions. És una vergonya que, cinc anys després, encara no sàpiguen quan tindrem els drets (veïnes i treballadores) que vam guanyar lluitant.
2) Quan anunciaran les obres d’ampliació del MACBA en contra de les necessitats i dels desitjos de gran part del barri?
3) Quan reprendran el “culebrón” de la reforma de la Ronda? Hi haurà més canvis en el projecte aprovat, rebutjat i tornat a aprobar?
4) Quan començaran les obres de l’hotel de Drassanes? O mantindran el format de residencia com ja es va acordar?

No, no ho tindran fàcil. A més dels partits, les institucions, els poders, la patronal, la guàrdia urbana i els mossos, estem veïnes organitzades en sindicats, ateneus, associacions o per lliure que quan cal i ens ataquen, ens ajuntem i lluitem pels nostres drets, per les nostres vides. Així resistim i així lluitem.

Salut i visca les Barcelones rebels

 

 

Comments are closed.