Agenda llibertària 2020

Programa 32è Aniversari del lokal , 5/10 concert a l’Astilla i 18 i 19/10 a l’Àgora Juan Andrés
16 setembre, 2019
Presentación de la 3ª ed. del libro: “El delirio de Demian Court”
16 setembre, 2019

Agenda llibertària 2020

16 setembre, 2019
 

Les primeres Agendes Llibertàries 2020 ja han arribat a @el_lokal i a la Rosa de Foc @DurrutiBooks. En breu a @ciutatinvisible, @Ed_Aldarull, @lacanibalpiula, etc. #AgendaLlibertària2020 #Berga @elcejeb Les amigues de @DescontrolEd DescontrolEd i les seves màquines no s’aturen. A 12€

Presentació

Un any més tens a les mans l’Agenda llibertària. Enguany se centra en les vagues, una de les nostres principals armes com a persones treballadores i com anarquistes durant més d’un segle. Sobre les vagues i la seva importància tracten els textos i les il·lustracions que trobarà a l’agenda.

Pel que fa a l’estructura, hi ha les seccions habituals: calendari menstrual, calendari de l’hort, directori llibertari, citacions i efemèrides. Quant a la llengua, s’han utilitzat les llengües maternes de les persones del col·lecti, i l’esperanto de tothom i de ningú. Pel que fa a la llengua de les resenyes, ha estat l’escollida per les persones que les han escrit.

Finalment volem agrair l’ajuda de totes les persones que desinteresadament, d’una manera o altra, han fet possible aquesta edició.

Epíleg

La Vaga de la Canadenca de 1919, va posar de manifest lèxit i la força de l’organització pbrera. Fou resultat d’esforços organitzatius, de la creació d’una confederació de societats obreres dàmbit barcelonés, primer, català després i espanyol finalment, i evidentment del Congrés de Sants per millorar l’eficàcia. La Vaga va aconseguir readmetre els acomiadats i fixat legalment les vuit hores laborals. De fet, és una demostració de força definitiva. I només per això s’entén el pistolerisme que posarà fí a la vida de tants anarcosindicalistes. Un pistolerisme executat pel sindicat lliure, finançat per la patronal i permés per les autoritats. El pistolerisme patronal serà respost amb força pels grups d’acció obrera…

Comments are closed.