Acte en record del company Facerias 30/8/2014 (cat/cas)

Festes Llibertàries, alternatives i autogestionades a Gràcia
12 agost, 2014
Visca la Barceloneta rebel! Manifest i comunicat de premsa de l’Assemblea del Raval
27 agost, 2014

Acte en record del company Facerias 30/8/2014 (cat/cas)

26 agost, 2014
 

Dissabte 30 d’agost 2014 a les 20 h. Plaça de las Madres de la Plaza de Mayo L4 – Llucmajor (Bus 47, 32, 51)
Josep Lluìs Facerías, alies Face o Petronio. Lluitador anarquista nascut a Barcelona el 6 de gener de 1920 i mort en combat a la mateixa ciutat el 30 d’agost de 1957. Als 16 anys, el 1936, es va afiliar a la CNT i a les Joventuts Llibertaries del barri de Poble Sec de Barcelona. A la revolució de juliol del 36, despres de viure els moments insurreccionals dels primers dies, va partir cap a l’Aragó amb la Columna Ascaso. Alla va lluitar tota la guerra fins que va ser capturat el 1939.
Va restar empresonat per la dictadura militar fins 1945. Alliberat, es va incorporar a la CNT, organització que l’acabará abandonant per la seva activitat armada, mentre treballava com a cambrer i caixer en un restaurant.

El temps lliure de que disposa el dedica a l’activitat clandestina anarquista, essent un dels membres mes actius a les accions i a la organització de les JJ.LL. de Barcelona, les quals tornen a publicar “Ruta”, el seu diari portaveu.
El 1947, despres d’estar pres de nou a la presó Model i convençut de que la lluita armada era la manera mes efectiva de lluitar contra el règim i l’expropiació la forma més ràpida d’obtenir diners com a suport al moviment anarquista i als militants presos i als seus familiars més necessitats, va formar un grup guerriller, realitzant la seva primera acció: un atracament a la fabrica Hispano-Olivetti. No sera el darrer.
Despres de tenir contra les cordes al franquisme durant una decada, mor el 30 d’agost de 1957, assessinat per la policia a l’encreuament dels actuals passeigs Verdum i Urrutia amb el carrer Pi i Molist de Barcelona.
El recordem a ell per recordar també a totxs els lluitadorxs anònimxs que van combatre, combaten i combatran a l’Estat i al Capitalisme, sota qualsevol regim que adoptin, va aquest homenatge.
DISSABTE 30 D’AGOST 2014 a les 20h.
Plaça de las Madres de la Plaza de Mayo L4 – Llucmajor (Bus 47, 32, 51)
ORGANITZA: MARXA DELS MAQUIS DEL BARCELONÈS
Hi haurà parlaments, actuacions musicals i lectura de poesía
Homenatge al Face

Castellano

Josep Lluís Facerías, alias Face o Petronio. Luchador anarquista nacido en Barcelona el 6 de enero de 1920 y muerto en combate en la misma ciudad el 30 de agosto de 1957 A los 16 años, en 1936, se afilió a la CNT ya las Juventudes Libertarias del barrio de Poble Sec de Barcelona. En la revolución de julio del 36, después de vivir los momentos insurreccionales de los primeros días, partió hacia Aragón con la Columna Ascaso. Alla luchó toda la guerra hasta que fue capturado en 1939.

Permaneció encarcelado por la dictadura militar hasta 1945 Liberado, se incorporó a la CNT, organización que la acabará abandonando por su actividad armada, mientras trabajaba como camarero y cajero en un restaurante. El tiempo libre de que dispone lo dedica a la actividad clandestina anarquista, siendo uno de los miembros mas activos en las acciones y en la organización de las JJ.LL. de Barcelona, las cuales vuelven a publicar Ruta”, su diario portavoz.
En 1947, después de estar preso de nuevo a la cárcel Modelo y convencido de que la lucha armada era la manera más efectiva de luchar contra el régimen y la expropiación la forma más rápida de obtener dinero como apoyo al movimiento anarquista y los militantes presos ya sus familiares más necesitados, formó un grupo guerrillero, realizando su primera acción: un atraco a la fábrica HispanoOlivetti. No será el último.
Despues de tener contra las cuerdas al franquismo durante una década, muere el 30 de agosto de 1957, asesinado por la policía en el cruce de los actuales paseos Verdum y Urrutia con la calle Pi i Molist de Barcelona.
El recordamos a él para recordar también a todxs los lluitadorxs anònimxs que combatieron, combaten y combatirán al Estado y al Capitalismo, bajo cualquier régimen que adopten, va este homenaje.
SÁBADO 30 DE AGOSTO 2014 en las 20h.
Plaza de las Madres de Plaza de Mayo L4 Llucmajor (Bus 47, 32, 51)
ORGANIZA: MARCHA DE LOS MAQUIS DEL BARCELONÈS
Habrá parlamentos, actuaciones musicales y lectura de poesía
Homenaje al Face

Comments are closed.