Concert Punk XX Festes Alternatives del Raval
7 juny, 2024
Cassolada contra el Genocidi
11 juny, 2024

Acte de suport #NosaltresPerTu @JesusLliure

10 juny, 2024
 

 

Benvolgudes,

Si rebeu aquest correu és perquè el passat novembre vau signar el comunicat ‘Periodisme no és terrorisme’.

Us escrivim des de la Directa i també en nom del Grup de Suport al Jesús Rodríguez, company periodista de La Directa que es troba a l’exili a Ginebra. Com sabeu, el jutge de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, l’ha inclòs en la causa del Tsunami Democràtic, que qualifica de terrorisme aquelles mobilitzacions del 2019, obrint la possibilitat de jutjar per terrorisme el Jesús i la desena de persones a qui relaciona amb els fets. Davant d’aquesta amenaça sobre la seva llibertat personal i periodística, i tenint en compte les incerteses respecte a la Llei d’Amnistia, el Jesús s’ha instal·lat a Suïssa per a seguir en llibertat i evitar un procés que podria conduir-lo a la presó.

Davant d’aquesta situació, el Grup de Suport, format per amistats i solidaritats diverses, ens hem encarregat els darrers sis mesos (temps que du en Jesús a Ginebra) de qüestions relacionades amb el cas. Denúncia als mitjans, organització d’actes, coordinació amb entitats i defensa legal, producció de material solidari, aspectes logístics relacionats amb l’exili com l’organització de les visites, així com de la qüestió econòmica, que com sabeu en els casos repressius sempre és central.

Degudes a l’especificitat de l’exili suís, aquestes sumes són especialment altes. Fins al mes de maig, duem unes despeses de molts milers d’euros, que entre d’altres han servit per a regularitzar la situació del Jesús a Suïssa. Aquestes sumes les hem anat fent front a partir d’aportacions personals i col·lectives, i esdeveniments solidaris puntuals. A totes les que heu donat suport polític i econòmic, us volem agrair immensament cadascun dels vostres gestos.

Ara, però hem d’anar més enllà, estabilitzar tota aquesta solidaritat i que no depengui només d’esdeveniments puntuals. Per això estem treballant amb el que li hem dit “Aportacions Mensuals Solidàries”, un mecanisme que busca reunir un parell de centenars de persones i entitats que es comprometin a fer una petita aportació mensual com a mínim fins a finals d’any.

Aquesta iniciativa la presentarem el pròxim dijous 13 de juny a les Cotxeres de Sants, en un acte on combinarem l’explicació de la situació del Jesús, els detalls de la iniciativa així com petites actuacions poètiques, literàries i musicals.

Ens ajudes a aixecar un Tsunami de Solidaritat?

Comments are closed.