A 2 anys del judici #JusticiaJuanAndres

Els col·lectius antidesnonaments del Raval i ­Ciutat Vella reclamem un lloguer social pels habitants d’Espalter 6
4 maig, 2018
Alianzas y Activismos hacia la Descolonización del Presente
10 maig, 2018

A 2 anys del judici #JusticiaJuanAndres

9 maig, 2018
 

Tornem a publicar el manifest que vem fer pùblic arran de la sentència pel cas Juan Andrés Benítez

Campanya Justícia Juan Andrés. Més juntes que mai.

Per l’expulsió del cos dels mossos d’esquadra condemnats per l’homicidi de Juan Andrés Benítez, per un país on el monopoli de la violència no sigui el monopoli de la impunitat.

La Campanya Justícia Juan Andrés ha decidit mantenir-se activa i continuar lluitant per les
llibertats, contra la brutalitat i la impunitat policial.

Durant 32 mesos, la societat civil organitzada ha mantingut l’acusació popular en clara desigualtat contra tot l’aparell de l’estat. La Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya i, a última hora, la Fiscalia, dependent en jerarquia del Govern de l’Estat, han impulsat un pacte vergonyant a fi d’evitar que les responsabilitats penals per la mort de Juan Andrés Benítez es dilucidessin en un judici públic.

La Campanya ha impulsat l’acusació popular, ha buscat testimonis i proves de vídeo i ha recollit fons per fer possible que, almenys per un cop, la brutalitat policial es sotmetés a judici i no quedés impune. L’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, que exercia la representació legal de l’acusació popular, va decidir de firmar l’acord de conformitat de manera unilateral i contra el mandat ferm i reiterat de la Campanya Justícia Juan Andrés, en abús de la seva posició de representant legal però sense cap legitimitat per actuar unilateralment.

Des d’aquí, volem manifestar que aquesta acció, que confirma un cop més la impunitat dels servidors públics, no ens representa.

Per això manifestem el nostre compromís d’interpel·lar  la societat civil, les organitzacions i col·lectius, i també les institucions perquè que recolzin el manifest següent i promoguin les accions que considerin adients para assolir-ne les exigències.

MANIFEST

Les i els sotasignats

Exigim l’expulsió definitiva del cos mitjançant expedient administratiu sancionador de tots els mossos d’esquadra condemnats en el cas de l’homicidi de Juan Andrés Benítez. Una societat lliure no pot permetre que persones que han confessat haver sotmès un ciutadà a maltractaments amb resultat de mort o que han intentat ocultar proves per encobrir els seus companys, tal com es descriu a la sentència, continuïn en un cos policial que té per primera funció garantir la llibertat, la seguretat i la integritat física de totes i de tots.

Manifestem que l’actuació dels càrrecs polítics responsables d’investigar aquest cas és intolerable i que no es pot tornar a repetir, ja que referma un model d’impunitat policial impropi d’una societat lliure i democràtica. Durant aquests 32 mesos, en comptes de treballar per aclarir la veritat, s’han dedicat a negar els fets, a qüestionar la validesa de les proves aportades per veïns i veïnes, i a donar suport amb tots els mitjans econòmics i jurídics al seu abast als responsables de la mort de Juan Andrés Benítez.

En aquest sentit, volem insistir sobre la responsabilitat política que encara recau en Albert Batlle (Director General de la Policia), i per extensió en els seus superiors jeràrquics Jordi Janer (Conseller d’Interior) i Carles Puigdemont (President de la Generalitat de Catalunya), per negar-se a reobrir l’expedient administratiu i a adoptar les mesures sancionadores corresponents als greus fets reconeguts a la sentència pels mateixos mossos d’esquadra condemnats.

Barcelona, 19 de maig de 2016

Comments are closed.